Как да се тренира буферът по време на удари?

Как да се тренира буферът по време на удари?

Усещането за буферите след това трябва да се прехвърли по време на удари, по време на спаринг и файт, за да може да са активни и по време на стрес.

как

Много хора тренират сами, но никога не са играли с човек и си мислят, че могат нещо. Други тренират много бутащи ръце, но никога не са удряни и не знаят даже какво е това, а там стресът и страхът са на първо място, и ако не се научиш да ги контролираш, те ще те победят, а не противника!

Тук царят на усета е ударът и възможността ви да го контролирате, заобиколите или използвате във ваша полза е вашият успех или загуба. Давай, за да вземеш, взимай, за да дадеш! Това е важен принцип в боя и екшъна. Давай място на удара на противника, освободи му място, не го спирай и не го пресирай, защото на него му трябва опорна точка, за да те контролира и счупи. Дай му пролука, посочи му място, където да удари, не го оставяй той да го намери. Води го към мястото, където вие искате, за да може давайки – да вземете. Дай малко, вземи всичко. Ако не искаш да дадеш и малко, ще ти вземат всичко.

как

Усещането за дистанция, тайминг, движение, посока, ритъм, баланс, боен дух, ще ви дадат отговорите кога, какво и колко.

Не прилагайте заучени техники, защото никога ситуациите не са едни и същи, и подходът не може да е еднакъв. Даже и техниката и позицията да изглежда същата, то може енергията в нея да е друга.

Тук трябва да се освободи да действа вашето умение за усет, водене и контрол, натрупано от упражненията по двойки. Тук и усета за буфера ще ви даде необходимото предимство, което да усетите, за да предвидите ситуацията и да я използвате във ваша полза.

как

Колкото повече, толкова повече, е казал един известен анимационен герой. Колкото повече сте тренирали сами, колкото повече сте тренирали с човек, колкото повече сте тренирали спаринг, толкова повече неща ще можете да видите и да умеете. Ако тренирате едно, можете само едно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *