За нас

Международната Фамилна Ян Тай Чи Асоциация

През октомври 1998 г. Майсторитв е Ян Дженду и Ян Джун учредяват Международната фамилна Ян Тай чи асоциация, обединяваща Ян Чънфу центровете по Тай Чи Чуан. Първите Ян Чънфу центровете са създадени в САЩ през 1995 г. от ГМ Ян Дженду, ГМ Ян Джун и техните висши ученици. В момента има 28 центъра в 12 държави. Ян Чънфу Тай Чи Чуан центровете са ангажирани с преподаването на традиционни стилове на Ян Тай Чи, така както са преподавани от семейството на Ян в Китай.

Ян Тай Чи Академия в България

Майстор Станислав Багалев е роден през 1972 година в София. Започва своите занимания с бойни изкуства през 1982 година с майстор Красимир Димитров – Китаеца. Преди промените е време, когато да се практикуват източни практики и бойни изкуства е забранено от държавата. През 1989 година Станислав Багалев е един от инструкторите в Езотерично Общество Цин Лун. То е ръководено от Красимир Димитров. Провеждат се множество семинари в страната. Демонстрации, както и първите предавани за бойни изкуства по БНТ.На един от първите семинари с майстор Роланд Хаберзетцер през 1989 година, Станислав Багалев защитава първите си степени.

Пловдивски университет

През 1991 година по покана на Пловдивски Университет Станислав Багалев заминава за Пловдив. Започва да преподава китайски бойни изкуства в новата специалност към свободния факултет. Обучението е пет семестъра – Тай Чи, Тай Чи меч, Шаолинцюан, Шаолин със сабя, Винг Чун. Води лекции и упражнения към специалността. Завършва магистър по Българска филология и специализация в НСА по Бойни спортове. 1991-1994 година е четирикратен републикански шампион по вътрешни стилове и Тай Чи. През 1994-95 посещава семинари с майстор Сяо Цин, шампион на Китай. През 1996 година в Пловдивски Университет се основава клуб по ВингТчун, част от Европейската ВингТчун Организация. Ръководител е грандмайстор Керншпехт. От 1996 до днес, вече повече от 22 години майстор Станислав Багалев е представител и ръководител на организацията за страната.

Присъединяване към организацията

През 2004 година Станислав Багалев става член на Световната Ян фамилна организация по Тай Чи, през 2006 посещава първият си семинар с грандмайстор Ян Джун в Италия.Съдейства за организирането на поредица от пет международни семинара с грандмайстор Ян Джун в България, в Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Бургас.Създава заедно с Красимир Димитров и Герман Атанасов – Ян Тайдзи Асоциация, която обединява школи от София, Ловеч, Пловдив, Хаскова, Бургас, Варна и Търново.

Пътуване до Китай

Посещава Китай през 2012 година, участва на състезания и демонстрации.През 2015, 2016 и 2017 отново е на обучение и посещение в Китай, посещава Пекин, Тай Юен, Кун Мин, Да Ли, Сиен, Ли Дзиен, Шангри Ла.2017 година посещава Китай, град Кун Мин, участва в демонстрации и лекции с неговите ученици Марин Мазнев, Димитър Тончев, Максим Илиев. Участват в документален филм за традициите в Тай Чи. Защитава трети ранг пред грандмайстор Ян Джун на изпит в Китай.Работи в тясно сътрудничество с Институт Конфуций и клоновете му в София, Велико Търново и Пловдив. Участва на лекции, демонстрации и презентации в София, Пловдив, Търново, Варна и Бургас.Създава Ушу клуб Пловдив и през 2018 година е републикански шампион по Ян стил за мъже.Организира редица курсове и семинари, обучава инструктори, преподава и води лекции в страната и чужбина.