Новата зала по Тай Чи в Пловдив могат да посетят всички желаещи

Новата зала по Тай Чи в Пловдив могат да посетят всички желаещи

Нова залаЧетиримата основатели се завърнаха от Китай с успехи по Тай Чи

През март и април четиримата българи – Станислав Багалев, Марин Мазнев, Максим Илиев и Димитър Тончев бяха в Китай по покана на Международната Асоциация по Ян Тай Чи за откриването на централата по Тай Чи на най-популярния стил в света, практикуван от над сто милиона души. Те бяха в град Кунмин, 6 милионен град в южната част на Китай. На събитието присъстваха грандмайстори на стила от цял Китай, гости и участници от 15 държави.

Откриване

Церемонията по откриването започна в конферентните зали на града. Там където присъстваха над петстотин човека, участници, медии и телевизии. Флаш моб на тайдзи, в който участваха и българите, откри проявата. Поздравления и демонстрации съпътстваха събитието.

Тренировъчната зала на международната асоциация в Китай бе открита с демонстрация и семинар пред китайските медии. За откриването бяха поканени ограничен брой инструктори и трениращи от целия свят, между които и четиримата българи. През деня бяха проведени редица срещи с инструктори, представляващи своите държави на официален обяд и коктейл. В следващите дни беше проведен и инструкторски семинар, както и изпит за международно признати степени и сертификати, на който българите се явиха рамо до рамо с участници от целия свят, както и трениращи от Китай! Те получиха поздравления за високото ниво на представяне и защитиха успешно своите сертификати.

Екскурзия в Китай

Последва и уникална екскурзия в югозападен Китай, където бяха посетени град Лидзиан на 2300 метра надморско равнище, планината на Снежния Дракон 3400 м. надморска височина в Хималаите, град Шангри-Ла в Тибет, парк Пудакуо на 4400 м надморска височина. Последва екскурзия до Дали, както и до Пекин, където посетиха Великата китайска стена и Забраненият Град.

Пътешествието на българската група бе важна стъпка в развитието на Тай Чи в страната, защото по този начин се осъществява директната връзка на китайската традиция и на китайските бойни изкуства и методи за здраве с българските практикуващи, които ще могат да получат ясно и правилно знание и преподаване.

Нова  зала в Пловдив

Новата зала по Тай Чи в Пловдив могат да посетят всички желаещи. Да се запознаят ясно и методически правилно с истинската традиция на изтока, наследена от живите майстори в Китай. Залата се намира в центъра на Пловдив, близо до Панаира, на ул. „Колю Фичето“ 7а, до СОУ Хр. Г. Данов. Залата е над 150 м2, просторна и слънчева, оборудвана с всичко нужно за качествена тренировка. Идеята е залата да се превърне в привлекателен център на всички, интересуващи се от китайски бойни изкуства, здравословни практики, калиграфия, китайски език, музика, методи за здраве и китайска култура и традиция.

 

http://www.kapana.bg/kapana-likes/item/7670-2017-05-09-08-24-47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *