Здраве

Тай Чи Здраве

Здраве

Тай Чи за Здраве

Тай Чи е уникален метод от Китай, който се тренира от стотици милиони хора по целия свят и е доказал през годините своя силен и променящ ефект към човешкото здраве.
Тай Чи е добре познато като дълга поредицата от бавни и плавни движения, които се играят всяка сутрин в парка от хора в Китай и по целия свят.

Тай Чи често е представяно и практикувано като терапия базирана на бойно изкуство, но с цел подобряване на здравето и продължителността на живота.

Изследователите на Тай Чи откриват, че практикуването му има благоприятно влияние върху костната система, мускулния баланс, дишането, съня, контрола над равновесието, сърдечно-съдовата система, както и поддържа мускулната сила и гъвкавост до преклонна възраст. Изследванията показват и намаляване на стреса и тревожността при практикуващите.

Други проучвания разкриват подобряване на сърдечно съдова и дихателната функция при здрави хора както и при тези, които са били подложени на оперативно лечение.

Пациенти, страдащи от сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, инфаркт, артрит и множествена склероза, постигат подобряване благодарение на Тай Чи.

Отразява се благоприятно за превенция и против проблеми на гръбначния стълб, като сколиоза, дископатия, ошипявания.

При повечето трениращи се наблюдава и регулиране на теглото за няколко месеца.

По малко стрес и  повече баланс чрез Тай Чи

Съвременното общество кара хората да стават рано, да пътуват много, да стоят често дълго неподвижни пред работния компютър, да са под стрес, да ядят рядко или прекалено често готова храна, която има консерванти.
Всичко това е цената, която плащаме, за да работим в някои от бизнес отраслите, особено свързани с компютърни технологии, програмиране, банки и финанси.
Затова и спортът, даже и на работното място, става все по-популярен и дава видими резултати.
Все повече фирми мислят за служителите си и им осигуряват надеждни и гъвкави възможности за правилно хранене и спорт.

Тай Чи срещу обездвижеността

Тай Чи дава много силен ефект върху здравето, подвижността, гъвкавостта и координацията, дава ново усещане за движение, усещане за прилив на енергия и баланс. Подобрява се изключително много усещането за центрираност и е мощен ефект срещу стреса.
Тай Чи променя и тялото и вътрешната енергия. Това е баланса на Ин и Ян в организма.
Доказано е благотворното влияние след тренировките на Тай Чи за релаксация на ума, подобряване на съня, повишаване на конценрацията и намаляване на стреса, повишаване психо-емоционалния тонус.
При нас тренират много хора, свързани с високо-технологичния сектор, които само след три месеца занимания тотално променят усещането си за тялото, при някои от тях изчезват болките и дисконфорта в опорно- двигателния апарат.
Не чакайте нещо да се случи, „случете“ здравето и баланса сами! Ние ще Ви научим как!

Здраве

Тай Чи – Движение, Енергия, Здраве

Всекидневното висене пред компютъра, най-вече когато то е провокирано от работа, довежда до сериозни вреди за здравето.

Влошаване на зрението, изгърбване, схващане, сухота в очите, сухота на кожата – това са едни от ней-сериозните и сякаш задължителни последствия.

Роботизираният ни начин на живот не ни позволява особено движение, което пък от своя страна не ни дава възможност да живеем здравословно.