Ян Тай Чи коледен семинар в Пловдив 16 декември 2018

Ян Тай Чи коледен семинар в Пловдив 16 декември 2018

Тай Чи е здраве, движение и бойно изкуство

Тай Чи е философия във движение, както казват самите китайци. Философската идея на Ин Ян е въплътена в баланса, създаден от Тай Дзи и проявен в движенията на формата на изкуството.

Практика на семинара

Първата част на семинара, проведен от майстор Станислав Багалев, който се занимава над трийсет години с бойни изкуства и тай чи, бе идеята за пружината, сухожилната сила и струната, която дава на тялото енергията на свързаност. Всички ученици практикуваха по двама усещането за точка, натиск и водене на силата към земята.

Вкореняването и баланса е важен основен принцип на тай чи, основата на движението без движение.

Втората част на семинар бе насочена към практикуване на детайли от формата, като групата бе разделена на две. Едната част правеше 22 позиционната форма на части, а другата група тренираше цялата 22 позиционна форма.

Тай Чи е за всеки

В групата тренират различни хора, на различни възрасти от 29 години нагоре. Всеки един от тях има различна професия и натовареност, но общото, което ги свързва, е усещането за движение и баланс, за енергия и приложимост.

Тай Чи променя много здравето на всеки, дава усещане за вътрешна сила и баланс, все по-нужни качества в забързаното ни ежедневие.

Тренирайте, защото за тай чи няма възраст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *