На Частни уроци при Майстор Ян Джун, 11 – 12 декември 2010, СиатълВ началото на месец Декември сифу Герман и неговия ученик Ерън (Аарон) посетиха за пореден път Централата на Международната Ян Фамилия Тайдзицюан Асоциация в Сиатъл за двудневни частни уроци с Майстор Ян Джун, 5 генерация Ян Фамилия Тайдзицюан.
Програмата на уроците включваше три часа Ян Фамилия Тайдзицюан Форма Сабя и три часа напреднали Бутащи Ръце разпределени в два дена.

След като първо прегледа формата, Майстора коригира някои от движенията в съответствие с приетите стандарти, наблегна на тайминга и координацията на движението в преходите между формите. На въпросите свързани с бойните приложения на формата със сабя Майстор Ян Джун отговори с кратки демонстрации и примерни упражнения обяснявайки смисъла на отделните движения. Беше наблегнато отново на разликата, че енергията която се „излъчва” при изпълнение на формата със сабя е по-силна и мощна от тази във формата с меч, където движенията са по-преливащи и изпълнени с еластична и остра като струна енергия.


Уроците по Бутащи ръце традиционно започнаха с преглед на усвоения до момент материал със съпътстващите корекции и обяснения. Но Майстора не спря до тук и „вдигна летвата” на следващото по-високо ниво, което доста поизпоти двамата ученици. Беше разгледано и отработено умението за тотален контрол над противника, където „кръговете” станаха по-малки и по плътни с чувството че сякаш влизаш и окупираш "центъра" на твоя опонент. За опитно поле бяха използвани всевъзможни варианти на разкъсвания на кръга, приложения на основните "енергии" и "контри" които преливаха от едно в друга проектирайки се в безкраен цикъл като едно невероятно проявяване на тайдзи и неговите принципи. Майстора отново напомни, че всичко това естествено може да се приложи с една добре усвоена "техника на ръцете" в преходите и смяната на движенията и посоките.
В паузите между уроците сифу Герман имаше възможност да поговори с майстора за Ян стила, за предстоящия му семинар в България през 2011, както и за новата програма - Асоцииран Инструктор / Школа която неотдавна беше представена в уеб-сайта на Международната Асоциация.