Ян Тайдзи на XIX-то републиканско първенство по УШУ на БългарияДенят е 1-ви май 2011 година, часа е 8:30, а мястото Двореца на Културата и Спорта във Варна. Кипи трескава подготовка, но не за поредната манифестация по повод Денят на труда и на международната работническа солидарност, а по повод XIX-то Републиканско първенство по УШУ.

Съдийският екип е съставен от хора с дългогодишен опит в бойните изкуства, като голяма част от тях понастоящем продължават да се занимават основно с вътрешни стилове УШУ. Сред съдиите са Ваня Стоянова, Николай Атанасов, Георги Тодоров и други. Разпределят се групите категории и дисциплини, в които ще участват състезателите.


Състезателите леко нервни и превъзбудени загряват и подготвят своите представяния. Седем от участващите в XIX-то Републиканско първенство по УШУ са членове на Ян Стил Тайдзицюан Асоциация България и тренират в Бургас. Те ще се състезават в категориите за мъже и за жени на традиционни вътрешни стилове, а дисциплината е форма без оръжие. Представянето на състезателите от Бургас е на много високо ниво. Заслугата за това ниво на представяне е на шъфу Георги Тодоров – инструктор в школата по Тай Дзи – Бургас.

След приключване на състезателната част, започват демонстрациите. Демонстрации правят домакините и част от гостите, които са членове на клубове от други градове.


Заключителната част на XIX-то Републиканско първенство по УШУ във Варна е награждаването на победителите. Състезателите от Бургас заслужено заемат своите места. В категорията традиционни вътрешни стилове, дисциплина – форма без оръжие, при мъжете: първо място заема Константин Стамов – помощник-инструктор в Бургаската школа; трето място заема Пламен Драганов, който усърдно тренира само от година; а четвърто място е присъдено на Димитър Андонов от същата школа. При жените в същата категория и дисциплина – четвърто място е отсъдено на Пенка Георгиева, а с шесто място е удостоена 11-годишната Габриела Димитрова, която тренира едва от около половин година. Другите участници получават грамоти за участие, за своите представяния. С много положителни емоции, грамоти и медали всички състезатели, участници и гости поемат към своите домове.
Така приключи XIX-то Републиканско първенство по УШУ във Варна. До нови срещи!още снимки ...