Грандмайстор Ян Дзюн

Грандмайстор Ян Дзюн е роден през 1968 година в град Тайюан, наследник шеста генерация на създателя на Ян стил Тайдзицюан.
Той е син на Ян Даофан и внук на Грандмайстор Ян Джъндуо.

Ян Дзюн започва да тренира с Грандмайстор Ян Джъндуо, когато е бил само на пет години. Той е овладял формата без оръжие на Тайдзицюан, меч, сабя, бутащи ръце, както и някои други форми на Тайдзи.
Грандмайстор Ян Джъндуо заминава за Сингапур през 1982 година и започва да взима все по-често своя внук Ян Дзюн със себе си, за да му помага при преподаването ...

Грандмайстор Ян Чънфу

Ян Чънфу (1883-1936) е признат от историята като най-известният учител на Ян стил Тайдзицюан в Китай.
Той е роден в известната Ян Тайдзицюан фамилия, син е на Ян Дзиенхоу и внук на създателя на стила - Ян Лучан.

Заедно с по-големия си брат Ян Шаохоу е сред първите учители, които предлагат обучение по Тайдзицюан на широката публика в Пекинския Изследователски Институт по Физическо Възпитание от 1914 до 1928 година.

Грандмайстор Ян Чънфу се премества в Шанхай през 1928 година. Тогава той е "изгладил" към по плавна и мека по-силовата техника, която е научил от семейството си, подчертал "голямата рамка форма" или "Да Дзя" - широки движения при стъпките и използване на кръгови движения с ръцете.
Оттогава неговата плавна и равномерна голяма форма е стандарта на Ян стил Тайдзицюан.

Неговите синове продължават да преподават изкуството, научено от баща им:
- Ян Джънмин (1910-1985), първият му син, който първи показва Ян стил Тайдзицюан в Хонг Конг.
- Ян Джъндзи (1921), вторият му син
- Ян Джъндуо (1926), третият му син, който живее в провинция Шанси и е широко признат за най-значимия от живите учителите на Ян стил Тайдзицюан.