Грандмайстор Ян Джъндуо

Грандмайстор Ян Джъндуо е наследник четвърта генерация от фамилия Ян и международно признат носител на нейното богато наследство.
Той е роден в Пекин през 1926 година и е правнук на Ян Лучан, създателят на Ян стил Тайдзицюан.
Неговият дядо е Грандмайстор Ян Дзиенхоу, втора генерация фамилия Ян.

Баща му е Ян Чънфу, трета генерация фамилия Ян и е един от най-известните Грандмайстори на бойни изкуства на миналия век.

Формите, установени от Ян Чънфу през последните му години, са този стандарт, на който Грандмайстор Ян Джъндуо ревностно подражава, когато преподава и които той се стреми да постигне в собствената си практика.
Още много млад той започва обучението си при баща си и след неговата смърт продължава да се учи от по-големия си брат. Той усърдно работи над разбирането и подобряването на теорията на Тайдзицюан. Неговото търпение е отражение на характера на баща му. Той притежава голямото желание да предаде изцяло уменията на своите предци и щедро споделя ползата от Тайдзицюан.

През 1960 година Грандмайстор Ян Джъндуо се премества в Тайюан, провинция Шансъ. Оттогава Ян стил Тайдзицюан постепенно се разпространява не само там, но и в други градове, провинции и държави.
Сега учениците му наброяват десетки хиляди в провинцията където живее и броят им в света расте все по-бързо.
Той е пътувал до 8 различни държави, за да сподели таланта и изкуството си.
От 1980 година той заема поста на Заместник председател на Ушу Асоциацията в провинция Шансъ.

През 1982 година Ян Джъндуо основава Ян Стил Тайдзицюан Асоциация в провинция Шансъ и оттогава е неин Председател. Сега Асоциацията има над 30 000 члена в цялата провинция и е най-голямата организация по бойни изкуства от вида си в Китай.
През 1996 година Китайската Ушу Академия нарежда Ян Джъндуо сред стоте най-добри Грандмайстори на Ушу в Китай.
През октомври 1998 година Ян Джъндуо, заедно с внука си – Ян Дзюн, основава Международната Ян Стил Тайдзицюан Асоциация, заемайки поста Председател на Борда.
Под неговото ръководство само за една година Международната Асоциация се разраства до 18 центъра в 9 страни с над 350 члена.

Грандмайстор Ян Джъндуо се появява на кориците и страниците на списания за Тайдзи и други бойни изкуства в Китай и в чужбина. Той е написал пет книги върху изучаването на Тайдзи и безброй статии.
Създател е на три пълни серии от видео записи на обучение по системата на Ян Стил Тайдзицюан, в които е показана цялата система.
Понастоящем той живее в Китай.